Smetanové tagliatelle s krůtím masem a sušenými rajčaty

IMG_20170731_192930_872

Těstoviny jsou moje „comfort food“ 😉 .  Zaručeně si je dám, když mám den na nic a mám na ně chuť, i když nemám chuť na nic jiného. Kdo není závislý na těstovinách, tak ať dá vědět :-D. Ale těch receptů na těstoviny, které mě opravdu nadchnou zas tolik není, ale tohle je jeden z nich!

Co budeme potřebovat:

(na 4 porce)

  • 500 g čerstvých těstovin
  • 380 g krůtího masa
  • 140 g sušených rajčat s kapary
  • 200 ml 12% čerstvé smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • konzerva sekaných rajčat
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka
  • parmazán

IMG_20170731_193237_219

Jak na to:

Nejprve si připravíme omáčku. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme prolisovaný česnek a restujeme, než se česnek rozvoní. Než cibule začne zlátnout, nalijeme do hrnce konzervu sekaných rajčat, přidáme lžičku soli, čerstvě namletý pepř a necháme omáčku na mírném plameni probublávat, než se dostatečně zredukuje ( odpaří se všechna přebytečná tekutina) .

IMG_20170731_193124_217

Mezi tím nakrájíme maso na malé kostičky, ze všech stran ho osolíme a opepříme a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Když je maso hotové, scedíme z něj přebytečný olej a kostky masa přidáme do hrnce s omáčkou.

IMG_20170731_193145_445

Sušená rajčata nakrájíme na silnější proužky a vložíme je do omáčky včetně kaparů, jež zbyly ve skleničce. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, necháme jí krátce přejít varem a omáčka je hotová 🙂 .

IMG_20170731_193018_976

Teprve když je omáčka hotová, můžeme dát vařit těstoviny, protože u těch čerstvých je to otázka asi jenom 3  minut. Můžete samozřejmě použít i klasické sušené, ale s čerstvými je to prostě lepší a dnes je už mají snad v každém větším supermarketu, já je kupuju třeba v Lidlu. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme dle instrukcí na obale tak, aby byly al dente. Pokud budete chtít zvolit jiný druh těstovin než tagliatelle nebo třeba pappardelle, není to žádný problém, ale volba tvaru těstovin má vždy svůj význam aby se v té které omáčce těstovina nejlépe obalila 😉 .

Na závěr těstoviny smícháme s omáčkou a na talíři hojně posypeme čerstvou bazalkou a parmazánem.

Recept si můžete vytisknout v plné podobě, nebo si níže stáhnout zkrácenou verzi v PDF.

Stahujte zde 🙂 recept ke stažení tagliatelle