Zmrzlina s příchutí piña colady

IMG_20170628_074104_459

Koktejly prostě patří k létu! Rozvalit se u bazénu se skleničkou  něčeho osvěžujícího je prostě paráda, ale co si tentokrát pochutnat na oblíbené piña coladě v trošku jiném skupenství  ;-P ? Vyzkoušejte tuhle exotickou osvěžující  zmrzlinu jen s minimem přidaného cukru 🙂 .

Co budeme potřebovat:

  • 1 větší ananas
  • konzerva kokosového mléka (400 ml)
  • 3 lžíce bílého rumu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 30 g třtinového cukru

na ozdobu

  • kokosové lupínky

IMG_20170628_180332_585

Jak na to:

Nejprve oloupeme a naporcujeme ananas. Nejlepší způsob jak loupat ananas, při kterém zároveň vzniká nejméně odpadu, je odkrojit spodní část a vrchní část s listy, poté  po stranách od shora dolů ořízneme tenké vrstvy kůry, až nám v ananasu z kůry zbydou pouze černá očka v šikmých řadách a ta vyřízneme zářezy do dužiny tak, abychom vyřízli co nejvíce oček najednou.

IMG_20170628_180535_942

Oloupaný ananas nakrájíme na kostky a naházíme do mixéru. K ananasu přidáme šťávu z poloviny citrónu, kokosové mléko, bílý rum a třtinový cukr (cukru můžete použít klidně víc, záleží jak sladký máte ananas, já měla hodně sladký, takže si klidně dle potřeby přislaďte 😉 .

IMG_20170628_180618_533

Rozmixovanou tekutinu nalijeme do formy a dáme mrazit, než dostatečně ztuhne. Doporučuji nenechávat mrazit přes noc, to je příliš dlouhá doba, ať není zmrzlina zbytečně tvrdá a dá se dobře nabírat. Zmrzlině k perfektní konzistenci stačí 4-5 hodin mražení, záleží na síle mrazáku.

IMG_20170628_180437_486

Zmrzlinu servírujeme posypanou kokosovými lupínky.

Recept si můžete vytisknout v plné podobě, nebo si níže stáhnout zkrácenou verzi v PDF.

Stahujte zde 🙂 recept ke stažení Zmrzlina s příchutí piña colady

A co Vy? Děláte si domácí zmrzliny, nebo důvěřujete kupovaným?